1-2 Martin Jönsson (Anders Nilsson) 16 min
3-3 Anders Nilsson (Martin Jönsson) 70 min

Varningar
Michael Nilsson 30 min
Kaj Nurmi 41 min
Robin Mårtensson 73 min

Andra raka matchen utan seger för ÖT Smygehuk i bortamatchen mot nästjumbon Hammenhög. Det började inte alls bra för ÖT. Redan i den 2:a minuten skulle Michael Nilsson enkelt nicka bollen tillbaka till Anders Ohlsson i målet men Mattias Jönsson kom emellan och fick bollen på handen och en frispark tilldömdes hemmalaget vid 16-meterslinjen. Hammenhögsspelaren sköt ett hårt lågt pressat skott som hittade in i nätmaskorna bakom Anders Ohlsson till 1-0. Men ÖT skulle snabbt komma tillbaka. I den 4:e minuten skjuter Kaj Nurmi på sin egen retur och bollen touchar en försvarare och går in i mål till 1-1. Detta var Kajs 2:a mål. I den 8:e minuten räddar Anders Ohlsson ett friläge och bollen går ut till en resultatlös hörna. I den 16:e minuten spelar Anders Nilsson bollen snyggt ut till en fri Martin Jönsson som enkelt prickskjuter in ledningsmålet till 1-2. Detta var Martins 2:a mål. I den 28:e minuten får Hammenhög en frispark och bollen studsar i ÖTs straffområde som en flipperkula fram till en fri spelare som från nära håll trycker in 2-2. I den 31:a minuten får Hammenhög en ny frispark, som dock skulle varit ÖTs i ett tidigare skede. Bollen spelas på nytt in i ÖTs straffområde och ännu en gång studsar bollen fram och tillbaka och igen får en ensam Hammenhögsspelare putta in bollen i mål från nära håll till 3-2. 3-2 underläge i paus var inte alls vad vi räknat med och vi gör några ändringar i paus för att försöka förändra matchbilden. I den 55:e minuten slår Martin Jönsson en frispark som målvakten med nöd och näppe lyckas putta över mål. ÖT pressar på för en kvittering och den lät dröja på sig tills den 70:e minuten då Martin Jönsson från vänsterkanten testar skott men bollen går till Anders Nilsson som skjuter direkt och bollen går turligt via målvakten in i mål till 3-3. Detta var Anders 7:e mål i år. ÖT Smygehuks slutforcering var grym och chanserna avlöste varandra. Hammenhögs målvakt måste gjort sitt livs match! I den 80:e minuten frispelar Oliver Oliveros Anders Nilsson och ensam med målvakten försöker Anders placera in bollen men målvakten lyckas rädda till hörna. I den 86:e minuten skjuter inbytte Sebastian Lindahl ett hårt skott från nära håll som alla trodde skulle gå i mål men målvakten lyckas på något sätt få upp en axel och styra bollen över mål. I den 88:e minuten spelar Kaj Nurmi ut bollen till Martin Jönsson som kommer hyfsat fri och Martin testar ett direktskott men bollen går utanför. I den 90:e minuten slår Kaj Nurmi ett inlägg som Anders Nilsson tar ner och Anders skjuter ett hårt pressat skott som målvatken för ännu en fin parad på. Matchen slutar 3-3 och en klar missräkning från ÖTs sida. Men tåget rullar vidare och vi har fortfarande många matcher kvar. I nästa match väntar Skivarps GoIF på hemmaplan på torsdagen den 27:e maj klockan 19:00.